به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجتالاسلام والمسلمین حشمتی پیش از ظهر امروز در هماندیشی مدیران موسسات قرآنی استان قم در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان با ذکر این مطلب که این شهر باید الگوی فعالیتهای قرآنی باشد گفت: فعالیتهای قرآنی در کشور، درگیر تقسیم کارهایی شده است؛ در گذشته نه چندان دور برنامهها عمدتا مرتبط با وزارت ارشاد بود ولی از یک سال پیش که هیئت عالی نظارت به موسسات قرآنی تشکیل شد ابهاماتی در این عرصه ایجاد شد.
معاون وزیرارشاد یادآورشد: این هیئت عالی دارای 9 عضو است که دبیری آن را مدیردارالقرآن سازمان تبلیغات است؛ از زمان تشکیل این هیئت بحث صدور مجوز و تعیین صلاحت ها و حمایت ها به عهده این هیئت قرارداده شد.
وی گفت: در دو سال گذشته اعتباری از این طریق واصل نشد و این امر نیز تقصیر وزیر ارشاد نیست بلکه توسط کسانی است که باید این کار را پیگیری میکردند؛ این بودجه قرآنی 200 میلیارد تومان بود که متاسفانه جذب نشد.
حجتالاسلام والمسلمین حشمتی اظهارکرد: با وجود 2هزار موسسه قرآنی و بودجه 2 میلیاردی حمایت از موسسات قرآنی بودجه کمی به موسسات میرسد.
معاون وزیرارشاد یادآورشد: این حمایتها کاملا شفاف است و تقسیم این بودجه نیز به راحتی و قابل بیان است زیرا به جهت بزرگی و فعالیتهای موسسات باید این بودجه را تقسیم کرد.
وی گفت: مبلغ کل اعتبار 9 میلیاردی قرآنی بودجه اندکی است که بیش ا ز4 میلیارد صرف برگزاری نمایشگاه قرآن شد و هزینهها نیز به شکل شفاف در سایت وزارت ارشاد بیان شده است.
حجتالاسلام والمسلمین حشمتی اظهارکرد: در زمینه بیمه فعالان قرآنی نیز به دلیل حضور در یک صندوق واحد مشکلات خاصی برای موسسات قرآنی ایجاد شد ولی با حل این مشکل، 2هزار نفر از 12 هزار متقاضی بیمه نیز تا آخر سال بیمه میشوند.
معاون وزیرارشاد یادآورشد: یکی از مشکلات امروز قرآنی در کشور، تولید کم فکرهای خوب قرآنی است؛ در زمینه کودک و نوجوان و... فعالیتهای خوبی انجام شده است ولی باید این کارها بیشتر و عمیقتر باشد.
وی گفت: قم میتواند در زمینه نرم افزاری و هنری و عرصههای کودک و نوجوان تولیدات فاخری را ارایه دهد؛ معاونت قرآنی فرهنگ و ارشاد میتواند این ارتباط را بین فعالان قرآنی و فرهنگی و هنری و... را به خوبی ایجاد کند.
حجتالاسلام والمسلمین حشمتی اظهارکرد: مباحث تفسیری بزرگانی چون آیتالله جوادی آملی را نمیتوان با این شکل در قالب مباحث تفسیری به نسل جوان ارایه کرد زیرا مباحث ایشان عمیق و پیچیده است؛ به همین خاطر باید این متون را به شکل روان و عامه فهم به هنرمندان و فعالان فرهنگی و هنری ارایه کرد.
معاون وزیر ارشاد یادآورشد: قرآن کریم دارای 200 قصه است که در این زمینه باید قصههایی به شکل هنری و روان نوشته شود تا هر کدام از آنها بتواند به فیلم نامه و فیلم مبدل شود.